Μια πανεύκολη κρύα σούπα με βάση τα χανιώτικα αβοκάντο, το πρόβειο γιαούρτι και την φρέσκια καρύδα. Δροσιστική και πολύ χορταστική!
Υλικά
- 500 γρ. πούλπα από ώριμα χανιώτικα αβοκάντο
- 1 λίτρο νερό καρύδας
- 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
- 1-2 κόκκινες φρέσκιες πιπεριές τσίλι χωρίς σπόρους
- 200 γρ. flakes καρύδας
- ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tips
- Μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τις φλούδες καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να αποκτήσουν μια φίνα υφή. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά καλύπτοντας με μεμβράνη.Βήμα 2
Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος, γαρνίρουμε με την φρέσκια καρύδα και αλατοπιπερώνουμε.Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος