Χορταστική σαλάτα με ζυμαρικά που μπορείτε άνετα να την απολαύσετε και ως κυρίως.
Βράζετε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό.
Ψιλοκόβετε πρώτα τα κοτσανάκια του σέλινου και μετά το ζαμπόν γαλοπούλας. Κόβετε τη γραβιέρα Κρήτης σε κυβάκια και την ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα μπολ βάζετε το τυρί Φιλαδέλφεια και το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το λάδι, το χυμό λεμονιού και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζετε τις φαρφάλες σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνετε το μισό dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και πάλι και ολοκληρώνετε ρίχνοντας το υπόλοιπο dressing. Διατηρείτε τη σαλάτα δροσερή στο κάτω μέρος του ψυγείου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό.
Βήμα 2
Ψιλοκόβετε πρώτα τα κοτσανάκια του σέλινου και μετά το ζαμπόν γαλοπούλας. Κόβετε τη γραβιέρα Κρήτης σε κυβάκια και την ντομάτα σε πολύ μικρά κομματάκια.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα μπολ βάζετε το τυρί Φιλαδέλφεια και το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το λάδι, το χυμό λεμονιού και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα 4
Βάζετε τις φαρφάλες σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνετε το μισό dressing και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και πάλι και ολοκληρώνετε ρίχνοντας το υπόλοιπο dressing. Διατηρείτε τη σαλάτα δροσερή στο κάτω μέρος του ψυγείου.