Το πιο αγαπημένο πιάτο του brunch αλλά και μια καλή πρόταση για ελαφρύ βραδινό. Και επειδή κροκ μεσιέ χωρίς μπεσαμέλ δε γίνεται, η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σας δίνει μια εύκολη και νόστιμη λύση.
Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Φτιάχνετε 4 σάντουιτς τοποθετώντας ανά δύο φέτες ψωμιού μια φέτα ζαμπόν και μια τυρί. Προσθέτετε λίγη Μπεσαμέλ πάνω στο τυρί και κλείνετε τα σάντουιτς.
Τα αραδιάζετε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο, αλείφετε με βούτυρο και την πάνω φέτα από τα σάντουιτς και τα ψήνετε για 5 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, περιχύνετε το κάθε σάντουιτς με ένα λεπτό στρώμα από Μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνετε για 20 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η Μπεσαμέλ.
Σερβίρετε τα κροκ μεσιέ ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Φτιάχνετε 4 σάντουιτς τοποθετώντας ανά δύο φέτες ψωμιού μια φέτα ζαμπόν και μια τυρί. Προσθέτετε λίγη Μπεσαμέλ πάνω στο τυρί και κλείνετε τα σάντουιτς.
Βήμα 3
Τα αραδιάζετε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο, αλείφετε με βούτυρο και την πάνω φέτα από τα σάντουιτς και τα ψήνετε για 5 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 4
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, περιχύνετε το κάθε σάντουιτς με ένα λεπτό στρώμα από Μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνετε για 20 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η Μπεσαμέλ.
Βήμα 5
Σερβίρετε τα κροκ μεσιέ ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο.