Τραγανά κριθαροκούλουρα, ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες, ελιές, ξινομυζήθρα, μια γερή δόση ελαιόλαδο και ρίγανη συμμαχούν και φτιάχνουν το λατρεμένο κρητικό ορεκτικό.
Υλικά
- 4 κριθαροκούλουρα στρογγυλά από την Κρήτη
- 600γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 300γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
- 20 ελιές θρούμπες
- εκλεκτό ελαιόλαδο
- μπόλικη ρίγανη φρέσκια
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε τους τέσσερις ντάκους, τους ραντίζετε με λίγο νεράκι και τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.Βήμα 2
Μοιράζετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες και αλατίζετε. Ό,τι περισσέψει το ρίχνετε γύρω από τους ντάκους. Πάνω από τις τριμμένες ντομάτες στον ντάκο μοιράζετε την ξινομυζήθρα.Βήμα 3
Ρίχνετε μπόλικη φρέσκια ρίγανη, σκορπίζετε τις ελιές και περιχύνετε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Οι ντάκοι σας είναι έτοιμοι και αποτελούν μια κορυφαία σαλάτα για το τραπέζι σας!Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb