krepes kotopoulo
clock icon
1:25'

Κρέπες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 3 αβγά
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 2 φάκελους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500γρ. ψαχνό από βρασμένο κοτόπουλο (κρατάτε λίγο από το ζωμό που έβρασε), πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια μικρά
  • 1½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Ένα πεντανόστιμο πρώτο πιάτο για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο, που θα ετοιμάσετε εύκολα με Μίγμα για Κρέπες και Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Ετοιμάζετε τις Κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Ετοιμάζετε τους 2 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και τα κυβάκια της πιπεριάς μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρετε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό.
Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλιτζάνια από την Μπεσαμέλ και το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά να γίνει ομοιογενής η γέμιση.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Παίρνετε μία κρέπα, τοποθετείτε γέμιση στο μισό περίπου μέρος και την κλείνετε σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας, τοποθετώντας κάθε φορά τις κρέπες σε πυρίμαχο σκεύος, τη μια δίπλα στην άλλη.
Αραιώνετε την υπόλοιπη Μπεσαμέλ με λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή και περιχύνετε με αυτή όλο το φαγητό στο σκεύος. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τις Κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τους 2 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και τα κυβάκια της πιπεριάς μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρετε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό.

Βήμα 5

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλιτζάνια από την Μπεσαμέλ και το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά να γίνει ομοιογενής η γέμιση.

Βήμα 6

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Παίρνετε μία κρέπα, τοποθετείτε γέμιση στο μισό περίπου μέρος και την κλείνετε σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας, τοποθετώντας κάθε φορά τις κρέπες σε πυρίμαχο σκεύος, τη μια δίπλα στην άλλη.

Βήμα 7

Αραιώνετε την υπόλοιπη Μπεσαμέλ με λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή και περιχύνετε με αυτή όλο το φαγητό στο σκεύος. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.