Από τις πιο εύκολες τάρτες που μπορείτε να ετοιμάσετε! Το μυστικό της νοστιμιάς της βρίσκεται στα καραμελωμένα κρεμμύδια που συνδυάζονται πολύ ωραία με μυζήθρα.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προς το τέλος ρίχνετε στα κρεμμύδια τη ζάχαρη και τα ροδίζετε.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τη μυζήθρα και το μυρωδικό της επιλογής σας. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε κρύα τη σφολιάτα πάνω σε ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά της φόρμας, τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με πιρούνι και απλώνετε πάνω τη γέμιση.
Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προς το τέλος ρίχνετε στα κρεμμύδια τη ζάχαρη και τα ροδίζετε.
Βήμα 3
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τη μυζήθρα και το μυρωδικό της επιλογής σας. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε κρύα τη σφολιάτα πάνω σε ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά της φόρμας, τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με πιρούνι και απλώνετε πάνω τη γέμιση.
Βήμα 5
Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Βήμα 6
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.