Η κρεμμυδόσουπα είναι από τα κλασικά πιάτα, που ανοίγει νόστιμα ένα φιλικό αλλά και ένα επίσημο τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζουμε τη βελουτέ εκδοχή της.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε και το βούτυρο, την κρέμα και το ζωμό και αφήνετε τη σούπα να βράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει βελουτέ.
Για το προσούτο: Παίρνετε δύο ταψιά που να εφαρμόζουν καλά το ένα μέσα στο άλλο. Τοποθετείτε στο ένα μια λαδόκολλα και βάζετε πάνω τις φέτες από το προσούτο, σκεπάζετε με ακόμα μια λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω το άλλο ταψί, έτσι ώστε όταν ψηθεί το προσούτο να είναι επίπεδο. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 170°C.
Σερβίρετε τη σούπα αμέσως μοιράζετε από πάνω το τραγανό προσούτο σε κομμάτια, ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και προσθέτετε 1-2 μικρά παντζαρόφυλλα και μερικά φυλλαράκια από μυρώνια ή όποιο μυρωδικό ταιριάζει στα γούστα σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε και το βούτυρο, την κρέμα και το ζωμό και αφήνετε τη σούπα να βράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει βελουτέ.
Βήμα 3
Για το προσούτο: Παίρνετε δύο ταψιά που να εφαρμόζουν καλά το ένα μέσα στο άλλο. Τοποθετείτε στο ένα μια λαδόκολλα και βάζετε πάνω τις φέτες από το προσούτο, σκεπάζετε με ακόμα μια λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω το άλλο ταψί, έτσι ώστε όταν ψηθεί το προσούτο να είναι επίπεδο. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 170°C.
Βήμα 4
Σερβίρετε τη σούπα αμέσως μοιράζετε από πάνω το τραγανό προσούτο σε κομμάτια, ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και προσθέτετε 1-2 μικρά παντζαρόφυλλα και μερικά φυλλαράκια από μυρώνια ή όποιο μυρωδικό ταιριάζει στα γούστα σας.