Το αρωματικό πεπόνι μεταμορφώνεται σε ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά επιδόρπια.
Υλικά
- 300γρ. πεπόνι ώριμο καθαρισμένο, σε κομμάτια
- 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- 8 μπισκοτάκια amaretti
- 1 σφηνάκι ρούμι
- μερικά φυλλαράκια δυόσμου για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Παίρνετε το καθαρισμένο πεπόνι και το χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής, βελούδινος πολτός.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και το γάλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και ξεκινάτε να το ζεσταίνετε.
Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα και τον πολτό πεπονιού. Ανακατεύετε και ζεσταίνετε το μίγμα σιγά σιγά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η κρέμα.
Βήμα 4
Παίρνετε τα ποτήρια και στον πάτο τους βάζετε από ένα μπισκοτάκι amaretti. Τα ραντίζετε με λίγο ρούμι και ύστερα μοιράζετε ισομερώς από πάνω την κρέμα πεπονιού. Παγώνετε τις κρέμες καλά στο ψυγείο και όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε με φυλλαράκια δυόσμου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb