clock icon
25'

Κρασοτηγανιά γαρίδας με τσίλι και φέτα

Υλικά

  • 12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 πιπερίτσες τσίλι σε φετούλες
  • κρασί ροζέ Semeli Syrah ροζέ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • ψημένες φέτες από χωριάτικο ψωμί

Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για το κρασί σας από μία ζουμερή και πικάντικη τηγανιά με γαρίδες, τσίλι και φέτα. Θα τις σερβίρετε ιδανικά πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού.

Ζεσταίνετε στο τηγάνι το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, το τσίλι και τις γαρίδες.
Όταν αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες τις γυρίζετε από την άλλη και σβήνετε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και τη φέτα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε μαϊντανό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αλειμμένες με βούτυρο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε στο τηγάνι το λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, το τσίλι και τις γαρίδες.

Βήμα 2

Όταν αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες τις γυρίζετε από την άλλη και σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 3

Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και τη φέτα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε μαϊντανό και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αλειμμένες με βούτυρο.