Μια πολύ νόστιμη και χορταστική ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι που μπορείτε να απολαύσετε και σαν κυρίως πιάτο. Αν θέλετε μία πιο veggie εκδοχή της, απλά παραλείπετε τις γαρίδες.
Βάζετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ, το ψιλοκόβετε σαν κους-κους και το μεταφέρετε σε μπολ.
Βράζετε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τις καθαρίζετε.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο, τον ξερό βασιλικό και τα αφήνετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να σοταριστούν. Ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνετε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη ζεστή σαλάτα πασπαλίζοντας με τα επιπλέον φρέσκα αρωματικά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ, το ψιλοκόβετε σαν κους-κους και το μεταφέρετε σε μπολ.
Βήμα 2
Βράζετε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τις καθαρίζετε.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο, τον ξερό βασιλικό και τα αφήνετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να σοταριστούν. Ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 5
Ρίχνετε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη ζεστή σαλάτα πασπαλίζοντας με τα επιπλέον φρέσκα αρωματικά.