Οι κουραμπιέδες, το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων γίνονται ένα δροσιστικό επιδόρπιο, που κλείνει γλυκά ένα πλούσιο γεύμα. Το πορτοκάλι και το γιαούρτι συνδυάζονται ιδανικά με τους βουτυράτους κουραμπιέδες.
Υλικά
- 6-7 κουραμπιέδες σπασμένοι σε κομμάτια
- 350γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100γρ. ζαχαρούχο γάλα
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- φιλέτα από 1 πορτοκάλι
- ½ φλιτζάνι γλυκό κουταλιού φλούδα πορτοκάλι, σε κομμάτια
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια, όπως του ουίσκι, βάζετε μία στρώση από τους σπασμένους κουραμπιέδες, σκεπάζετε με 2 κουτ. σούπας από την κρέμα πορτοκαλιού και πασπαλίζετε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις.
Βήμα 3
Διακοσμείτε τα γλυκά με φιλέτα από πορτοκάλι, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και γλυκό κουταλιού και βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.