Εξτρα βουτυράτοι, έξτρα αρωματικοί και με επικάλυψη με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα. Οι “χιονισμένοι” κουραμπιέδες του Λάμπρου Βακιάρου είναι το φετίχ των φετινών γιορτών! Και του χρόνου!
Χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 30 λεπτά στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε άλλα 10 έως 15 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια 20 γρ. και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας ένα δάχτυλο απόσταση το ένα απ’ το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε τους
κουραμπιέδες να κρυώσουν και ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί και μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Με μια μεγάλη πιρούνα ή δυο μικρότερα πιρούνια γυρίζουμε τους κουραμπιέδες μέσα στη κουβερτούρα ώστε να καλυφθούν εντελώς. Στραγγίζουμε καλά για να πέσει η περίσσια κουβερτούρα και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 30 λεπτά στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε άλλα 10 έως 15 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Βήμα 2
Πλάθουμε σε μπαλάκια 20 γρ. και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας ένα δάχτυλο απόσταση το ένα απ’ το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε τους
κουραμπιέδες να κρυώσουν και ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
Βήμα 3
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί και μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Με μια μεγάλη πιρούνα ή δυο μικρότερα πιρούνια γυρίζουμε τους κουραμπιέδες μέσα στη κουβερτούρα ώστε να καλυφθούν εντελώς. Στραγγίζουμε καλά για να πέσει η περίσσια κουβερτούρα και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.