Τραγανές μπουκίτσες κουνουπιδιού βουτηγμένες σε χυλό μπίρας και ροδοτηγανισμένες. Συνοδεύονται τέλεια από ένα κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL.
45'
Κουνουπίδι τηγανητό με κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα Safcol
Υλικά
- 1 κουνουπίδι μέτριο, καθαρισμένο και χωρισμένο σε μεγάλα μπουκέτα
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ φλιτζάνι μπίρα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1-2 κονσέρβες κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελάχιστα. Το στραγγίζετε και το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Τα αφήνετε στην άκρη να στεγνώσουν.Βήμα 2
Ετοιμάζετε το χυλό: Ρίχνετε την μπίρα σε μέτριο μπολ και προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το κουνουπίδι: Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, βουτάτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζετε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από περιττό λάδι.Βήμα 4
Σερβίρετε το κουνουπίδι σε πιατέλα και το συνοδεύετε με το πικάντικο κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL που τοποθετείτε σε ένα μπολ.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb