Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε ταμπουλέ με πλιγούρι. Αλλά και με ωμό κουνουπίδι μπορούμε να φτιάξουμε μία εξίσου νόστιμη εκδοχή της διάσημης σαλάτας.
30'
Kουνουπίδι «ταμπουλέ» με πρασινάδες και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας
Υλικά
- 500γρ. κουνουπίδι ωμό, τριμμένο
- ½ αγγούρι, σε μικρούς κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 100γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- 15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
- 80ml ελαιόλαδο από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη βινεγκρέτ: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά να πολτοποιηθούν. Αν το μίγμα είναι σφιχτό, το αραιώνετε με λίγο νερό.
Βήμα 2
Βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση