Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε ταμπουλέ με πλιγούρι. Αλλά και με ωμό κουνουπίδι μπορούμε να φτιάξουμε μία εξίσου νόστιμη εκδοχή της διάσημης σαλάτας.
![mikri-kounoupidi-1](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2020/10/mikri-kounoupidi-1.jpg)
30'
Kουνουπίδι «ταμπουλέ» με πρασινάδες και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας
Υλικά
- 500γρ. κουνουπίδι ωμό, τριμμένο
- ½ αγγούρι, σε μικρούς κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 100γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- 15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
- 80ml ελαιόλαδο από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη βινεγκρέτ: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά να πολτοποιηθούν. Αν το μίγμα είναι σφιχτό, το αραιώνετε με λίγο νερό.
Βήμα 2
Βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση