21140709_09029_kouneli-me-tsakonikes-melitzanes
clock icon
1:20'

Κουνέλι με τσακώνικες μελιτζάνες και κύμινο

Υλικά

  • 1 κουνέλι, σε μικρά κομμάτια
  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα πιάτο ιδανικό για τα καλοκαιρινά κυριακάτικα τραπεζώματα που θα εντυπωσιάσει με τη γεμάτη γεύση του.

Κόβετε το κουνέλι σε μερίδες, το ξεπλένετε και το βάζετε σε βαθύ σκεύος με τα μπαχαρικά, το θυμάρι, το κρασί και το ελαιόλαδο. Το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες για να μαριναριστεί.
Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τις μελιτζάνες.
Όταν μαλακώσουν, στραγγίζετε το κουνέλι από τη μαρινάδα και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες. Ανακατεύετε έχοντας δυνατή φωτιά, για να σοταριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε στη κατσαρόλα τα υγρά της μαρινάδας, ένα φλιτζάνι νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα τουλάχιστον, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κουνέλι σε μερίδες, το ξεπλένετε και το βάζετε σε βαθύ σκεύος με τα μπαχαρικά, το θυμάρι, το κρασί και το ελαιόλαδο. Το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες για να μαριναριστεί.

Βήμα 2

Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τις μελιτζάνες.

Βήμα 3

Όταν μαλακώσουν, στραγγίζετε το κουνέλι από τη μαρινάδα και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες. Ανακατεύετε έχοντας δυνατή φωτιά, για να σοταριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε στη κατσαρόλα τα υγρά της μαρινάδας, ένα φλιτζάνι νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Βήμα 4

Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα τουλάχιστον, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb