Μια ελαφριά και πολύ νόστιμη σαλάτα με συνδυασμό δροσερών λαχανικών και κοτόπουλου. Σε περιόδους δίαιτας γίνεται και ένα πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου βρασμένα, χωρίς το δέρμα τους
- 6 καρότα μεγάλα, καθαρισμένα
- 6 κολοκυθάκια μεγάλα, καθαρισμένα
- 1 αβοκάντο
- 1 ρέβα άσπρη
- 100γρ. φύτρα φασολιών (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 6 κλαράκια δυόσμου
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε το αβοκάντο από τη φλούδα του και το κόβετε στα δύο. Αφαιρείτε το κουκούτσι, το κόβετε σε οκτώ κομμάτια και στη συνέχεια υπομονετικά με ένα μαχαίρι σε σπιρτόξυλα.Βήμα 2
Καθαρίζετε τη ρέβα, τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά με σιγανές μονοκόμματες κινήσεις για να βγουν τα τρίμματα όσο πιο μακριά γίνεται. Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές και στη συνέχεια τις κόβετε σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια.Βήμα 3
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά που ετοιμάσατε και τα φύτρα. Κόβετε και το κοτόπουλο σε σπιρτόξυλα, όσο πιο μακριά μπορείτε και τα προσθέτετε στο μπολ. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.Βήμα 4
Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το μέλι. Τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα.Βήμα 5
Σερβίρετε τη σαλάτα σε πιάτα, πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι, βάζετε στην κορφούλα και από ένα κλαράκι δυόσμου και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food styling: Tina Webb