Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο, αφού το αφήσουμε σε μαρινάδα με μηλόξιδο, πιπέρι καγιέν και καπνιστή πάπρικα. Συνοδεύουμε με μια απαλή σάλτσα blue cheese που δίνει την ιδιαίτερη γεύση του σε αυτό το κλασικό πιάτο.
Υλικά
- 1.200 γρ. ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στη μέση
- 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- λίγο μαύρο πιπέρι
- 50 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. τυρί blue cheese
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Για τη μαρινάδα
Για τη σάλτσα blue cheese
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα μας. Το βάζουμε σε ένα ταψί, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνουμε το κοτόπουλο για 1-1½ ώρα ή μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.
Βήμα 3
Για τη σάλτσα blue cheese: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και ομογενές. Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες και το σχοινόπρασο και τα ρίχνουμε πάνω από τη σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο αμέσως με την blue cheese sauce στο πλάι.