kotopoulo-me-piperies-mikri
clock icon
40'

Κοτόπουλο με πιπεριές στο τηγάνι

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε μεγάλους κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλους κύβους
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε μεγάλους κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 ντοματίνια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρύζι basmati για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα από τα πιο ευέλικτα υλικά σε πιάτο που μόνο του είναι εξαιρετικός μεζές ενώ με ρύζι ή πατάτες, γίνεται ένα ωραίο κυρίως.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο αφού πρώτα το αλατοπιπερώσετε και το πασπαλίσετε με αλεύρι. Αφού το ροδίσετε από όλες τις πλευρές το ακουμπάτε σε πιάτο.
Προσθέτετε στο λάδι τις πιπεριές, τα πιπέρια και το σκόρδο. Αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
Προσθέτετε τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντας με ρύζι basmati.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο αφού πρώτα το αλατοπιπερώσετε και το πασπαλίσετε με αλεύρι. Αφού το ροδίσετε από όλες τις πλευρές το ακουμπάτε σε πιάτο.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο λάδι τις πιπεριές, τα πιπέρια και το σκόρδο. Αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντας με ρύζι basmati.