Ένας διαφορετικός τρόπος να πανάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου, δημιουργώντας ένα ελαφρύ και πολύ νόστιμο πιάτο.
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνετε μέσα το κρασί. Βράζετε για 1 λεπτό.
Ποσθέτετε το φιστίκι, τη γαλέτα, το εστραγκόν, το πιπέρι και ανακατεύετε. Περνάτε το μίγμα από έναν πολυκόφτη. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη. Τότε βάζετε πάνω σε κάθε στήθος κοτόπουλου από λίγο μίγμα φιστικιού.
Βάζετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανή η κρούστα.
Για τη σάλτσα δυόσμου ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Σερβίρετε το κοτόπουλο συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας και γύρω γύρω τη σάλτσα δυόσμου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνετε μέσα το κρασί. Βράζετε για 1 λεπτό.
Βήμα 2
Ποσθέτετε το φιστίκι, τη γαλέτα, το εστραγκόν, το πιπέρι και ανακατεύετε. Περνάτε το μίγμα από έναν πολυκόφτη. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη. Τότε βάζετε πάνω σε κάθε στήθος κοτόπουλου από λίγο μίγμα φιστικιού.
Βήμα 4
Βάζετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανή η κρούστα.
Βήμα 5
Για τη σάλτσα δυόσμου ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Βήμα 6
Σερβίρετε το κοτόπουλο συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας και γύρω γύρω τη σάλτσα δυόσμου.