Πιο εξωτικό δεν γίνεται! Ένα κοτόπουλο που μοσχοβολά Καραϊβική αλλά και Ινδία, που γίνεται και με τη μπανάνα που σκοπεύεις να πετάξεις γιατί έχει παραωριμάσει.
Υλικά
- 2 φιλέτα από κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε μεγάλες μπουκιές
- 2 μπανάνες ώριμες, σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία γάλα καρύδας
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά ή κάρι σκόνη
- κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μαζί με το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα καρύδας, το τζίντζερ, το κάρυ ή τον κουρκουμά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για μισή ώρα.
Βήμα 3
Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε προσθέτετε και τη μπανάνα. Σερβίρετε με τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο μαζί με λευκό ρύζι μπασμάτι.