Το γνωστό ως “Pollo in porchetta”, είναι από τα αγαπημένα πιάτα της Τοσκάνης και είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Το μυστικό της ξεχωριστής του γεύσης είναι η γέμισή του με μυρωδικά και πανσέτα που διαχέουν στο πουλερικό κατά το ψήσιμο όλα τους τα αρώματα με αποτέλεσμα ένα πραγματικά γευστικό πιάτο.

Υλικά
- 1 κοτόπουλο (περίπου 1 1/2 κιλό)
- 100γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε το κοτόπουλο μέσα και έξω και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.Βήμα 2
Αναμειγνύετε την πανσέτα με όλα τα μυρωδικά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα απλώνετε στην κοιλότητα του κοτόπουλου. Στη συνέχεια ράβετε με κλωστή και βελόνα το άνοιγμα της κοιλιάς.Βήμα 3
Ρίχνετε σε ταψί τρεις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, τοποθετείτε το κοτόπουλο, το περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ραντίζετε με αλάτι και πιπέρι. Το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή όσο χρειαστεί μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το σερβίρετε ζεστό και το συνοδεύετε με πράσινη δροσερή σαλάτα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Elena Jeffrey