Kormos_Vatomoura
clock icon
30'

Κορμός με βατόμουρα

Υλικά

    Μερίδες: 6-8

  • 65 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 30 γρ. (3 κουτ. γλυκού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 5 κουτ. σούπας Σιρόπι με γεύση Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κεσεδάκι βατόμουρα κόκκινα
  • 100 γρ. ινδική καρύδα

Αυτός ο εντυπωσιακός, γιορτινός κορμός ετοιμάζεται πανεύκολα με τα προϊόντα της ΓΙΩΤΗΣ, που για άλλη μια φορά μας λύνουν τα χέρια και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους.

Ετοιμάζουμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème, όπως αναγράφουν οι οδηγίες του κουτιού. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες, ώστε να αφρατέψουν και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τα ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψί 25x28 εκατοστά, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, για 12 λεπτά. Αμέσως μετά βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί και με ένα καινούργιο τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, ραντίζουμε το παντεσπάνι με 4 κουταλιές της σούπας Σιρόπι με γεύση Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ, απλώνουμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και τέλος τα 2/3 από τα βατόμουρα.

Τυλίγουμε τον κορμό και τον αφήνουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Τέλος, απλώνουμε γύρω-γύρω την τελευταία κουταλιά σιρόπι και τον ρολάρουμε σε ινδική καρύδα να παναριστεί. Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème, όπως αναγράφουν οι οδηγίες του κουτιού. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες, ώστε να αφρατέψουν και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Σε ένα ταψί 25x28 εκατοστά, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, για 12 λεπτά. Αμέσως μετά βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί και με ένα καινούργιο τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ραντίζουμε το παντεσπάνι με 4 κουταλιές της σούπας Σιρόπι με γεύση Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ, απλώνουμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και τέλος τα 2/3 από τα βατόμουρα.

Βήμα 4

Τυλίγουμε τον κορμό και τον αφήνουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Τέλος, απλώνουμε γύρω-γύρω την τελευταία κουταλιά σιρόπι και τον ρολάρουμε σε ινδική καρύδα να παναριστεί. Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.