Λαχταριστά και ζουμερά κοπανάκια κοτόπουλου με αρωματική μαρινάδα βασιλικού-φιστικιού που θα ψήσετε στα κάρβουνα και θα γίνουν τέλεια! Τρώγονται ευχάριστα με συνοδεία μπίρας.
Υλικά
- 12 μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
- ¼ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ σούπας πάπρικα γλυκιά
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλέθετε στο μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι.Βήμα 2
Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα πηκτό μίγμα μέσα στο οποίο μαρινάρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου για τουλάχιστον 3 ώρες.Βήμα 3
Αμέσως μετά τα ψήνετε σε χωνεμένα κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Την ώρα που ψήνονται τα περιχύνετε με τη μαρινάδα τους και τα πασπαλίζετε με πάπρικα γλυκιά.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή