Κολοκύθα και κάστανα σε μια χειμωνιάτικη σούπα με τα όλα της! Το σύγκλινο και τα φιστίκια συμπληρώνουν την πλούσια γεύση της.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα, σε κυβάκια
- 300γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 300γρ. σύγκλινο Μάνης
- 100γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
- 100ml ελαιόλαδο
- 700ml ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και τα κυβάκια κολοκύθας και το σύγκλινο.Βήμα 2
Προσθέτετε το ζωμό της κότας, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για 50 λεπτά περίπου. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε και τα κάστανα.Βήμα 3
Αποσύρετε και πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, την περνάτε από λεπτό σουρωτήρι και ρίχνετε μέσα τα φιστίκια. Μοιράζετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή