Φανταστικό κολοκυθόρυζο στην κατσαρόλα, απόλυτα καλοκαιρινή, φρέσκια γεύση, αφού είναι η εποχή που βρίσκουμε τα πιο τρυφερά και νόστιμα κολοκυθάκια με ανθούς τους οποίους προσθέτουμε οπωσδήποτε!
Υλικά
- 80 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κυβάκια
- 200 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στον ρεντέ
- 10 κολοκυθοανθούς, ψιλοκομμένους
- 2 κουτ. σούπας σέλερι, ψιλοκομμένο
- 4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. ρύζι καρολίνα
- 650 γρ. ζεστό νερό
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- αλάτι, λεμονοπίπερο
- άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό λεμόνι
- φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορείτε, αν θέλετε, σε μια παραλλαγή της συνταγής να προσθέσετε στο κολοκυθόρυζο αυγολέμονο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 3΄. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8΄-10΄.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το νερό, τον μαϊντανό, τον άνηθο και μαγειρεύουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά για περίπου 25΄.
Βήμα 3
Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα. Σερβίρουμε το κολοκυθόρυζο με επιπλέον λεμόνι, άνηθο και λεμονοπίπερο.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη