Γλυκιά κολοκύθα με άρωμα κανέλας και τραγανό πασατέμπο, τόσο απλό αλλά και συγχρόνως τόσο ωραίο συνοδευτικό για ένα τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο και όχι μόνο!
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα, σε κομμάτια
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50γρ. πασατέμπο ωμό καθαρισμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βάζετε σε ένα μπολ την κολοκύθα, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το πασατέμπο, το ελαιόλαδο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.Βήμα 2
Απλώνετε την κολοκύθα σε ένα πυρέξ, σκορπάτε το βούτυρο και ψήνετε στον φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή