Ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει πεντανόστιμα τον καλοκαιρινό κολιό με όσπρια.
Υλικά
- 4 κολιούς μέτριους, φιλεταρισμένους με το δέρμα
- 250γρ. ρεβίθια βρασμένα
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150ml ζωμό λαχανικών
- 85γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους
- 1 φλιτζάνι βασιλικό χοντροκομμένο
- αλάτι και πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα βάζετε σε σουρωτήρι.Βήμα 2
Ζεσταίνετε δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα ρεβίθια, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, τις λιαστές ντομάτες και σιγοβράζετε για 3-5 λεπτά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα ρεβίθια να κρυώσουν.Βήμα 3
Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί τηγανίζετε τα φιλέτα του ψαριού σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Είναι καλύτερα να το κάνετε σε δύο δόσεις.Βήμα 4
Ρίχνετε στα ρεβίθια το χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι και το βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε στα πιάτα. Βάζετε σε κάθε πιάτο δύο φιλέτα κολιού και γαρνίρετε με επιπλέον βασιλικό.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Elena Jeffrey