Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, που αξιοποιεί το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε και που θα συναρπάσει τους λάτρεις του blue cheese.
Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια
- 170γρ. blue cheese
- 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 500γρ. κοτόπουλο στήθος ψημένο στη σχάρα, κομμένο σε κυβάκια
- 200γρ. ανθούς μπρόκολου στο μέγεθος των ζυμαρικών
- 2 ματσάκια μυρώνια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 40ml ξίδι ρυζιού
- 150ml γάλα
- 80ml ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματάτε το μπρόκολο σε νερό που κοχλάζει για 20 δευτερόλεπτα και το στραγγίζετε.Βήμα 2
Διαλύετε τη ζάχαρη στο γάλα και το ξίδι. Σπάτε και ρίχνετε με τα χέρια σας το blue cheese μέσα στο μίγμα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι.Βήμα 3
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα σουρώνετε. Μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και σερβίρετε. Μπορείτε να απολαύσετε τη μακαρονάδα και κρύα ή να τη σερβίρετε ως σαλάτα.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη