Οι κοχύλες είναι από τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που υπάρχουν. Εδώ, τις απολαμβάνουμε γεμιστές με κοτόπουλο, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα.
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 180 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 300 γρ. σπανάκι
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο, κονσέρβα
- 250 γρ. χαλούμι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το θυμάρι, την ντομάτα κονκασέ και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15'. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χαλούμι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα κοτόπουλου. Γεμίζουμε ένα-ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού και με το μείγμα του κοτόπουλου.
Βήμα 3
Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο στο σκεύος. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για 30΄ ή μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά.