KEKAKIA ME GLASO KARAMELAS_slider
clock icon
40'

Κεκάκια με γλάσο καραμέλας βουτύρου

Υλικά

  • 175γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175γρ. Μαύρη Ζάχαρη FYTRO
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 175γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. καραμέλες βουτύρου
  • 75ml κρέμα γάλακτος

Λαχτάριστα και τόσο απλά αυτά τα κεκάκια γίνονται αφράτα και φουσκωτά χάρη στη Φαρίνα ΓΙΩΤΗ. Η Μαύρη Ζάχαρη Fytro τους χαρίζει ιδιαίτερη γεύση που συμπληρώνεται ιδανικά από το γλάσο καραμέλας βουτύρου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη Μαύρη Ζάχαρη FYTRO μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια και μετά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ σε δόσεις.
Βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι μάφιν με δώδεκα θήκες και μοιράζετε το μίγμα εκεί. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 15 - 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα κεκάκια και να είναι αφράτα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε τα 80γρ. από τις καραμέλες βουτύρου με την κρέμα γάλακτος. Μόλις το μίγμα κρυώσει ελαφρώς περιχύνετε με αυτό τα κεκάκια και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες καραμέλες βουτύρου, τις οποίες κόβετε με μυτερό μαχαίρι σε μικρά κυβάκια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη Μαύρη Ζάχαρη FYTRO μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια και μετά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ σε δόσεις.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι μάφιν με δώδεκα θήκες και μοιράζετε το μίγμα εκεί. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 15 - 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα κεκάκια και να είναι αφράτα.

Βήμα 3

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε τα 80γρ. από τις καραμέλες βουτύρου με την κρέμα γάλακτος. Μόλις το μίγμα κρυώσει ελαφρώς περιχύνετε με αυτό τα κεκάκια και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες καραμέλες βουτύρου, τις οποίες κόβετε με μυτερό μαχαίρι σε μικρά κυβάκια.