Ένα απολαυστικό κέικ με τυρί και λιαστές ντομάτες που θα φτιάξετε ξανά και ξανά, με την εγγύηση επιτυχίας ΓΙΩΤΗΣ. Θα το σερβίρετε σκέτο ή μαζί με ζαμπόν και φρέσκια ντομάτα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC πάνω κάτω. Χτυπάτε ελαφρά σε μπολ με μίξερ χειρός τα αβγά με τη λιωμένη μαργαρίνη και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ , συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το λιωμένο ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Ψήνετε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.
Ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρετε χλιαρό ή και κρύο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC πάνω κάτω. Χτυπάτε ελαφρά σε μπολ με μίξερ χειρός τα αβγά με τη λιωμένη μαργαρίνη και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ , συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 2
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το λιωμένο ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Βήμα 3
Ψήνετε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.
Βήμα 4
Ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρετε χλιαρό ή και κρύο.