clock icon
1:5'

Κέικ με ροδάκινα και αμύγδαλα

Υλικά

  • 200γρ. βούτυρο
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αβγά
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. αμύγδαλα φιλέ, λεπτοκοπανισμένα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 κομπόστα 420γρ. Ροδάκινο Μισό σε σιρόπι DEL MONTE
  • 4 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού σταφύλι
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ ολόκληρα
  • Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση

  • μερικές επιπλέον φέτες κομπόστα Ροδάκινο Μισό σε σιρόπι DEL MONTE
  • παγωτό βανίλια
  • λίγο γλυκό κουταλιού σταφύλι

Πολύ ζουμερό και γευστικό, φρουτένιο κέικ με ροδάκινο και γλυκό κουταλιού σταφύλι. Συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μικρό ταψάκι διαστ. 20x30εκ. περίπου.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το τριμμένο αμύγδαλο.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού και τέλος το μίγμα του αλευριού, εναλλάξ με το κονιάκ. Αδειάζετε το μίγμα του κέικ στο βουτυρωμένο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια του.

Πολτοποιείτε το γλυκό σταφύλι στο μπλέντερ προσθέτοντας και λίγο νεράκι και ετοιμάζετε το ροδάκινο, κόβοντας τα κομμάτια στη μέση.

Με ένα κουτάλι ρίχνετε σε 8 σημεία του κέικ κουταλιές από το πολτοποιημένο σταφύλι (υπολογίστε να πέφτουν στο κέντρο των μελλοντικών κομματιών που θα κόψετε όταν ψηθεί το κέικ) και πάνω τους ακουμπάτε από ένα κομμάτι ροδάκινο. Προσθέτετε από πάνω και το υπόλοιπο σταφύλι αν έχει περισσέψει

Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του κέικ με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνετε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Τα ροδάκινα και τα αμύγδαλα μετά το ψήσιμο θα βυθιστούν στο κέικ και θα το κάνουν απίστευτα ζουμερό και νόστιμο. Το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε κόβοντας κομμάτια πάνω στα οποία τοποθετείτε από 2-3 φέτες ροδάκινο κομπόστα. Συνοδεύετε το κέικ στο πιάτο με μια μπάλα παγωτό βανίλια και λίγο γλυκό σταφύλι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μικρό ταψάκι διαστ. 20x30εκ. περίπου.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το τριμμένο αμύγδαλο.

Βήμα 3

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού και τέλος το μίγμα του αλευριού, εναλλάξ με το κονιάκ. Αδειάζετε το μίγμα του κέικ στο βουτυρωμένο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια του.

Βήμα 4

Πολτοποιείτε το γλυκό σταφύλι στο μπλέντερ προσθέτοντας και λίγο νεράκι και ετοιμάζετε το ροδάκινο, κόβοντας τα κομμάτια στη μέση.

Βήμα 5

Με ένα κουτάλι ρίχνετε σε 8 σημεία του κέικ κουταλιές από το πολτοποιημένο σταφύλι (υπολογίστε να πέφτουν στο κέντρο των μελλοντικών κομματιών που θα κόψετε όταν ψηθεί το κέικ) και πάνω τους ακουμπάτε από ένα κομμάτι ροδάκινο. Προσθέτετε από πάνω και το υπόλοιπο σταφύλι αν έχει περισσέψει

Βήμα 6

Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του κέικ με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνετε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Τα ροδάκινα και τα αμύγδαλα μετά το ψήσιμο θα βυθιστούν στο κέικ και θα το κάνουν απίστευτα ζουμερό και νόστιμο. Το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε κόβοντας κομμάτια πάνω στα οποία τοποθετείτε από 2-3 φέτες ροδάκινο κομπόστα. Συνοδεύετε το κέικ στο πιάτο με μια μπάλα παγωτό βανίλια και λίγο γλυκό σταφύλι.