Όταν η κολοκύθα είναι στην εποχή της την απολαμβάνουμε με χίλιους- δυο τρόπους. Σήμερα θα την κάνουμε ένα πεντανόστιμο κέικ που πάει τέλεια με ένα καφεδάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το τζίντζερ.
Μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτετε σταδιακά το μέλι, το ελαιόλαδο, τον πουρέ της ψητής κολοκύθας και αφού ομογενοποιηθούν στο μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι τμηματικά, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ενσωματώνετε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και αφού πασπαλίσετε με τους κολοκυθόσπορους και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το τζίντζερ.
Βήμα 2
Μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτετε σταδιακά το μέλι, το ελαιόλαδο, τον πουρέ της ψητής κολοκύθας και αφού ομογενοποιηθούν στο μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Βήμα 3
Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι τμηματικά, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ενσωματώνετε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Βήμα 4
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και αφού πασπαλίσετε με τους κολοκυθόσπορους και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου.