keik elaiolado-parliaros- anoigma
clock icon
60'

Κέικ με ελαιόλαδο και φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • Μερίδες: 6  
  • 160 ml ε.π. ελαιόλαδο  
  • 160 γρ. φρέσκες πολτοποιημένες φράουλες  
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη  
  • 250 γρ. αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • αφυδατωμένα ροδοπέταλα (προαιρετικά)

Tips

  • Μπορούμε να αντικαταστησουμε το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση

Σαρακοστιανό και φουλ ανοιξιάτικο, αυτό το κέικ είναι γεμάτο γεύση φρέσκιας φράουλας και άρωμα ελαιόλαδου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τις φράουλες και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 18-20 εκ. τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα σε αυτό το μείγμα.

Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄-40΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά σερβίρουμε με αφυδατωμένα ροδοπέταλα.

Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τις φράουλες και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 18-20 εκ. τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα σε αυτό το μείγμα.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄-40΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά σερβίρουμε με αφυδατωμένα ροδοπέταλα.

Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης