cake gemisto nikolaou
clock icon
60'

Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Υλικά

    Για το κέικ

  • 400γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 8 αβγά
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 550γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για τη γέμιση

  • 100γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, χοντροτριμμένη
  • 100γρ. φουντούκια, τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 100γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Για το γλάσο

  • 100γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε κομμάτια
  • 60γρ. φουντούκια, τριμμένα στο μπλέντερ σε πούδρα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Κέικ γεμιστό με φουντούκια, σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και από πάνω γλάσο σοκολάτας. Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο; Τα παιδιά ήδη τρέχουν να προλάβουν το πρώτο κομμάτι!

Για τη γέμιση: Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ την κουβερτούρα, τα φουντούκια, την καστανή ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο και την κανέλα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε κατά μέρος.

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνετε το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί σταματάτε το μίξερ. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Αδειάζετε το μισό μίγμα σε μια μακρόστενη, βουτυρωμένη φόρμα. Στρώνετε τη γέμιση με τα φουντούκια και το φιστικοβούτυρο και καλύπτετε με το υπόλοιπο μίγμα του κέικ. Ψήνετε για 45-50 λεπτά. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά. Ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.

Για το γλάσο: Βάζετε τη θρυμματισμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, «δουλεύοντας» με το σύρμα. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και αλείφετε με αυτό το κρύο κέικ.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη γέμιση: Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ την κουβερτούρα, τα φουντούκια, την καστανή ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο και την κανέλα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε κατά μέρος.

Βήμα 2

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνετε το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί σταματάτε το μίξερ. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μισό μίγμα σε μια μακρόστενη, βουτυρωμένη φόρμα. Στρώνετε τη γέμιση με τα φουντούκια και το φιστικοβούτυρο και καλύπτετε με το υπόλοιπο μίγμα του κέικ. Ψήνετε για 45-50 λεπτά. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά. Ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.

Βήμα 4

Για το γλάσο: Βάζετε τη θρυμματισμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, «δουλεύοντας» με το σύρμα. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και αλείφετε με αυτό το κρύο κέικ.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος