Αφράτο κέικ με ψίχα φουντουκιού, σταγονίτσες σοκολάτας και φρέσκο βερίκοκο, τόσο νόστιμο που σίγουρα θα το φτιάξετε ξανά και ξανά. Το βερίκοκο μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με όποιο άλλο φρούτο εποχής θέλετε.
Υλικά
- 3 αβγά
- 100γρ. ζάχαρη
- 100γρ. μαργαρίνη, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
- 100ml χυμό πορτοκαλιού
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 150γρ. φουντουκόψιχα, τριμμένη σε σκόνη
- 3 κουτ. σούπας σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα)
- 4 βερίκοκα κομμένα σε φετούλες
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- λίγη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με μαργαρίνη ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.Βήμα 2
Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο, ανοιχτόχρωμο μίγμα. Προσθέτετε τη μαλακωμένη μαργαρίνη και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Ρίχνετε και το χυμό και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και λείο.Βήμα 3
Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα. Τέλος, ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.Βήμα 4
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και μισοβυθίζετε στην επιφάνειά του τις φετούλες από τα βερίκοκα. Πασπαλίζετε το κέικ με την καστανή ζάχαρη και βάζετε τη φόρμα στο φούρνο.Βήμα 5
Ψήνετε το κέικ για 30 - 40 λεπτά. Στο διάστημα αυτό το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει τα βερίκοκα, τα οποία τελικά θα βρεθούν στο κέντρο του κέικ.Βήμα 6
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Αν θέλετε, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή