Από τα πιο υγιεινά και εύκολα κέικ που θα έχεις φτιάξει ποτέ!
Κόβετε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζετε να χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνετε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι.
Προσθέτετε τα αχλάδια και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχετε λαδώσει και αλευρώσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Βήμα 3
Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
Βήμα 4
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζετε να χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 5
Ρίχνετε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι.
Βήμα 6
Προσθέτετε τα αχλάδια και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 7
Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχετε λαδώσει και αλευρώσει.
Βήμα 8
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.