Ίσως και να είναι καλύτερα από τα κανονικά, καθώς το εποχικό λαχανικό τούς χαρίζει μοναδική γεύση. Αν δεν έχετε εύκαιρα όλα τα μυρωδικά, χρησιμοποιείστε αυτά που έχετε.
Κόβετε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζετε και την αφήνετε να στραγγίξει για 20 λεπτά.
Ξεβγάζετε τα κομμάτια και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Τα σοτάρετε στο λάδι και σε ½ κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ρίχνετε τα μυρωδικά στο μπλέντερ ή στο multi και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα μυρωδικά, τα αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε τα για 50-60 λεπτά στους 200°C (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά). Εναλλακτικά τα τηγανίζετε (χωρίς να τα αλευρώσετε) σε καυτό λάδι για 2 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζετε και την αφήνετε να στραγγίξει για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Ξεβγάζετε τα κομμάτια και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3
Τα σοτάρετε στο λάδι και σε ½ κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 5
Ρίχνετε τα μυρωδικά στο μπλέντερ ή στο multi και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.
Βήμα 6
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα μυρωδικά, τα αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 7
Προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε.
Βήμα 8
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Βήμα 9
Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε τα για 50-60 λεπτά στους 200°C (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά). Εναλλακτικά τα τηγανίζετε (χωρίς να τα αλευρώσετε) σε καυτό λάδι για 2 λεπτά.