clock icon
60'

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 80γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. ψίχα ψωμιού, μουλιασμένη, στυμμένη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 χούφτα φυλλαράκια βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Αντί για ντοματάκια κονκασέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 800γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες.

Μια πολύ καλή εναλλακτική στα κλασικά μακαρόνια με κιμά είναι τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Εκτός από ζυμαρικά, βέβαια, συνοδεύονται εξαιρετικά και από ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το τυρί, το ψωμί, το ούζο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε καλά.
Πλάθετε το μίγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Ρίχνετε σε κατσαρόλα τη ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και βράζετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε λίγο νερό στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί. Προσθέτετε το βασιλικό. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας με ζυμαρικά και τριμμένο τυρί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το τυρί, το ψωμί, το ούζο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε καλά.

Βήμα 3

Πλάθετε το μίγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 4

Για τη σάλτσα: Ρίχνετε σε κατσαρόλα τη ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Ρίχνετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και βράζετε για 10 λεπτά. Ρίχνετε λίγο νερό στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί. Προσθέτετε το βασιλικό. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας με ζυμαρικά και τριμμένο τυρί.