Κατσικάκι παρέα με τσακώνικες μελιτζάνες κάνουν το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού.
Υλικά
- 1½ κιλό κατσικάκι μπροστινό, σε μερίδες
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1/2 νεροπότηρο κρασί λευκό ή ροζέ
- 600γρ. ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
- 1½ κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα τριμμένη
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό και με μοσχαράκι. Θα υπολογίσετε όμως περισσότερο χρόνο μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι τους και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Χωρίς να τις αλευρώσετε τις τηγανίζετε σε καλά ζεσταμένο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα τους τις μερίδες του κρέατος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απαλά.Βήμα 3
Προσθέτετε μέσα τα τριμμένα κρεμμύδια και ανακατεύετε καλά τα υλικά με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με την κανέλα. Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό και βράζετε το κατσικάκι μέσα στη σάλτσα για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά.Βήμα 4
Τότε ρίχνετε μέσα στο φαγητό τις τηγανισμένες μελιτζάνες. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα σε δυνατή φωτιά και μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά και να δέσουν τα υλικά. Σερβίρετε το φαγάκι σας ζεστό.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb