Μία πολύ νόστιμη συνταγή με κατσικάκι, για το γιορτινό σας τραπέζι. Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ σελινόριζας που του πάει πολύ.
						Υλικά
- 1½ κιλό κατσικάκι (πλάτη) κομμένο σε μερίδες
 - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 - 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
 - σποράκια από 1 ρόδι
 - 1 νεροπότηρο χυμό από ρόδι
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
 - 1 κουτ. σούπας ξερά φύλλα από λουίζα
 - 2 φύλλα δάφνης
 - 3 σκελίδες σκόρδου
 - αλάτι, πιπέρι
 
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε λίγες-λίγες τις μερίδες από το κατσικάκι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.Βήμα 3
Ξαναβάζετε το κατσικάκι μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε τα δύο υλικά, ρίχνετε μέσα τα φύλλα δάφνης, τα φύλλα λουίζας και τις σκελίδες σκόρδου. Ρίχνετε ένα νεροπότηρο λευκό κρασί.Βήμα 4
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 40 λεπτά.Βήμα 5
Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το χυμό του ροδιού. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμη.Βήμα 6
Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα σποράκια του ροδιού και κλείνετε τη φωτιά. Το σερβίρετε ζεστό συνοδεύοντάς το ιδανικά με κάποιο πουρέ, όπως σελινόριζας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey