Χειμωνιάτικο φαγητό, στιφάδο κάστανο! Υπέροχο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Σοτάρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνετε με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε τα κάστανα και όσο νερό χρειαστεί και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Σβήνετε με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Βήμα 3
Προσθέτετε τα κάστανα και όσο νερό χρειαστεί και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.