Υλικά

  • 500γρ. μοσχαράκι βρασμένο, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σπόρους κάρδαμο λίγο σπασμένους στο γουδί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη
  • 3-4 γαρίφαλα
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουτ. γλυκού πάστα κάρυ πράσινη ή κόκκινη
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο, σε φυλλαράκια
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα φαγητό που μοσχοβολά εξωτική Ανατολή, από το Μπαγκλαντές μέχρι την Καλκούτα. Μπορείτε να το κάνετε και με αρνί, κοτόπουλο ή και φιλέτο ψαριού.

Σε χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το κάρδαμο και το τσίλι μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Ρίχνετε το σκόρδο, την ντομάτα και την πάστα κάρυ διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι νερό, αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για μισή ώρα
Στο τέλος, ρίχνετε το γάλα καρύδας και αφήνετε να πάρει άλλες δυο βράσεις. Ρίχνετε τον μαϊντανό ή τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το κάρδαμο και το τσίλι μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Βήμα 3

Ρίχνετε το σκόρδο, την ντομάτα και την πάστα κάρυ διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι νερό, αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για μισή ώρα

Βήμα 4

Στο τέλος, ρίχνετε το γάλα καρύδας και αφήνετε να πάρει άλλες δυο βράσεις. Ρίχνετε τον μαϊντανό ή τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι.