Το καλοκαίρι απαιτεί εύκολες, γρήγορες και δροσερές συνταγές που γίνονται κυριολεκτικά στο πι και φι. Όπως το καρπάτσιο καρπουζιού που ενισχύεται από φέτα, μέντα και sauce βαλσαμικού.
Υλικά
- 1 μικρό καρπούζι, καθαρισμένο, σε πολύ λεπτές φέτες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 12 φρέσκα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά, κόβουμε το καρπούζι σε πολύ λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη θρυμματισμένη φέτα πάνω από τις φέτες καρπουζιού.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας, σκορπίζοντάς τα ομοιόμορφα πάνω από το καρπούζι και τη φέτα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με το μέλι με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο μείγμα του βαλσαμικού, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή sauce.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με τη sauce πάνω από το καρπούζι, τη φέτα και τη μέντα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY