Μια πρόταση λίαν πρωτότυπη και νόστιμη. Μια τυρόπιτα στην οποία αντί για φύλλο θα χρησιμοποιήσουμε κανταΐφι.
Υλικά
- 1 πακέτο κανταΐφι
- 150γρ. βούτυρο φρέσκο
- 200γρ. κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
- 200γρ. γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη
- 200γρ. φέτα, σε κομματάκια (με το χέρι)
- αλάτι, πιπέρι
- 2 μεγάλες κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 νεροπότηρο γάλα
Για την μπεσαμέλ
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε πρώτα την μπεσαμέλ: σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Σοτάρετε μέχρι να ξανθύνει το αλεύρι. Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε καλά.Βήμα 2
Προσθέτετε μέσα τα τριμμένα τυριά και τη φέτα, ανακατεύετε και δοκιμάζετε. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και οπωσδήποτε αρκετό πιπέρι.Βήμα 3
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 36εκ. και απλώνετε ομοιόμορφα αρκετό κανταΐφι παντού. Το πιέζετε ελαφρά με το χέρι να καθίσει. Αδειάζετε τη γέμιση των τριών τυριών και την απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε με αρκετό κανταΐφι από πάνω και πιέζετε και πάλι. Το ζεματάτε με το βούτυρο αφού πρώτα το ζεστάνετε πολύ καλά.Βήμα 4
Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 150°C πρώτα και κατόπιν ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.Βήμα 5
Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και την κόβετε σε μικρά κομμάτια που σερβίρετε σε πιατέλα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb