Αυτά τα σιροπιαστά γλυκάκια με φιστίκια είναι το τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- ½ κιλό κανταΐφι
- 250γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
- 200γρ. φιστίκια ανάλατα, χοντροαλεσμένα
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- ανθρόνερο (προαιρετικά)
- 300γρ. μέλι για το σιρόπιασμα
- φιστίκια αλεσμένα, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ανακατεύετε τα 200γρ. φιστίκια με την άχνη και τα ραντίζετε αν θέλετε με ανθόνερο.Βήμα 2
Ξαίνετε καλά το κανταΐφι και στη συνέχεια, κόβετε τις κλωστές σε μικρότερα κομμάτια με μαχαίρι. Απλώνετε τη μισή ποσότητα σε καλά βουτυρωμένο, ρηχό ταψί.Βήμα 3
Περιχύνετε το κανταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο, σκεπάζετε την επιφάνεια του με τα φιστίκια και με την παλάμη σας ή με ένα κουτάλι, στρώνετε καλά το κανταΐφι, πιέζοντας το. Το σκεπάζετε από πάνω με το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.Βήμα 4
Πιέζετε καλά την επιφάνεια, ώστε να ισιώσει και ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το μέλι σε μπεν μαρί, για να γίνει πιο ρευστό.Βήμα 5
Μόλις ψηθεί το γλυκό και χωρίς καθυστέρηση, ρίχνετε από πάνω το χλιαρό μέλι και αφήνετε να το απορροφήσει εντελώς. Καλό θα ήταν να το αφήσετε ακόμη και μία μέρα.Βήμα 6
Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και τα βάζετε σε καραμελόχαρτα. Πασπαλίζετε τα κομμάτια με αλεσμένα φιστίκια και είναι έτοιμα!Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Σιμόνη Καφίρη