Και ποιος δεν αγαπά τα κανελόνια; Ειδικά όταν συνδυάζονται με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ απογειώνονται!
Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Γεμίζετε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα.
Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε 1.000 ml γάλα κα την απλώνετε πάνω από τα κανελόνια.
Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο.
Τέλος, ψήνετε στους 200 με αέρα για 30΄και στους 250 για 15-30΄ μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφού πιει όλα τα νερά ρίχνετε και το σπανάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Βήμα 3
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Βήμα 4
Γεμίζετε τα ¾ του πυρέξ με 500 ml γάλα.
Βήμα 5
Φτιάχνετε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε 1.000 ml γάλα κα την απλώνετε πάνω από τα κανελόνια.
Βήμα 6
Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο.
Βήμα 7
Τέλος, ψήνετε στους 200 με αέρα για 30΄και στους 250 για 15-30΄ μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.