1-kalamarakia-koutiou-psi-430×575
clock icon
50'

Καλαμαράκια Safcol με ούζο και ντομάτα

Υλικά

  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια SAFCOL, καθαρισμένα από το κόκκαλό τους και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μερικά ντοματίνια σε φέτες
  • ½ κρασοπότηρο ούζο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Όταν βιάζεσαι και λαχταράς κάτι θαλασσινό, μια κονσέρβα καλαμαράκια SAFCOL είναι η ιδανική και φθηνή λύση για μια θαλασσινή συνταγή της κάθε στιγμής.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε πολύ ελαφρά για να μην πικρίσει.
Προσθέτετε τα καλαμαράκια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.
Ρίχνετε τη ντομάτα, τα ντοματίνια, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και να πιει τα υγρά της 20 λεπτά περίπου.
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και το σερβίρετε ζεστό.
Φωτογραφία-Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε πολύ ελαφρά για να μην πικρίσει.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα καλαμαράκια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Βήμα 3

Ρίχνετε τη ντομάτα, τα ντοματίνια, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και να πιει τα υγρά της 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και το σερβίρετε ζεστό.

Φωτογραφία-Food styling: Αντωνία Κατή