Όταν βιάζεσαι και λαχταράς κάτι θαλασσινό, μια κονσέρβα καλαμαράκια SAFCOL είναι η ιδανική και φθηνή λύση για μια θαλασσινή συνταγή της κάθε στιγμής.
50'
Καλαμαράκια Safcol με ούζο και ντομάτα
Υλικά
- 2 κονσέρβες καλαμαράκια SAFCOL, καθαρισμένα από το κόκκαλό τους και στραγγισμένα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 συσκευασίες ντοματάκι κονκασέ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- μερικά ντοματίνια σε φέτες
- ½ κρασοπότηρο ούζο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε πολύ ελαφρά για να μην πικρίσει.Βήμα 2
Προσθέτετε τα καλαμαράκια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.Βήμα 3
Ρίχνετε τη ντομάτα, τα ντοματίνια, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και να πιει τα υγρά της 20 λεπτά περίπου.Βήμα 4
Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και το σερβίρετε ζεστό.Φωτογραφία-Food styling: Αντωνία Κατή