Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για πιλάφι με καλαμαράκια, που γίνεται πιο πλούσιο με την «παρέμβαση» του ούζου, που του δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα.
Κόβετε τα καλαμαράκια σε χοντρές ροδέλες και τα πλοκάμια, στη μέση.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Όταν αλλάξουν χρώμα και πιουν το νερό τους, τα σβήνετε με το ούζο.
Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα καλαμαράκια για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά χωρίς σκέπασμα. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και το καπάκι για να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα καλαμαράκια σε χοντρές ροδέλες και τα πλοκάμια, στη μέση.
Βήμα 2
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Όταν αλλάξουν χρώμα και πιουν το νερό τους, τα σβήνετε με το ούζο.
Βήμα 3
Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα καλαμαράκια για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά χωρίς σκέπασμα. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και το καπάκι για να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό.