Το καλαμπόκι είναι πηγή πρωτεϊνών, που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, καθώς και βιταμίνης Β12 και φολικού οξέως που προλαμβάνουν την αναιμία.
Λιώνετε ελαφρά με το πιρούνι το μισό περίπου βρασμένο Καλαμπόκι και το ρίχνετε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το υπόλοιπο Καλαμπόκι, το σοταρισμένο Κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, τον Μαϊντανό, τον Άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στο μπολ το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτετε όσο επιπλέον αλεύρι χρειαστεί. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και, μόλις κάψει, με ένα κουτάλι ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε δόσεις και από τις δύο πλευρές. Τους ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
Σερβίρετε τους καλαμποκοκεφτέδες συνοδεύοντας με πράσινη Ιταλική σαλάτα ανακατεμένη με μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και περιχυμένη με λίγο ελαιόλαδο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνετε ελαφρά με το πιρούνι το μισό περίπου βρασμένο Καλαμπόκι και το ρίχνετε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Προσθέτετε το υπόλοιπο Καλαμπόκι, το σοταρισμένο Κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, τον Μαϊντανό, τον Άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στο μπολ το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτετε όσο επιπλέον αλεύρι χρειαστεί. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Βήμα 4
Σε τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και, μόλις κάψει, με ένα κουτάλι ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε δόσεις και από τις δύο πλευρές. Τους ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
Βήμα 5
Σερβίρετε τους καλαμποκοκεφτέδες συνοδεύοντας με πράσινη Ιταλική σαλάτα ανακατεμένη με μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και περιχυμένη με λίγο ελαιόλαδο.